Dagens frukost, Rosenbröd och hallon smoothie!



Mums! hembakt är ju alltid godast, men görs alldeles för sällan. Så enkelt bara sticka å köpa bullar på statoil, men imorse var det dags för hembakt! Svärmor kommer i morgon och ska då bjuda på dessa, men var ju självklart tvungen att smaka! :)

Receptet är för 30st bullar.

Rosenbröd 117kcal per bulle


50 g Margarin
5 dl Mellan mjölk
50 g Jäst
1 tsk Salt
1 msk Strösocker
14 dl Mjöl manitoba cream
1 Ägg
Vallmofrön


Tänkte jag skulle baka ala jamie oliver stajl. Vilket innebär man inte användet bunke när man gör degen utan direkt på bänken. Får alltid så ont i armarna att hålla på i skålen så varför inte prova. Smält först smöret och häll i mjölken så det blir fingervarmt. Häll över en skål med smulad jäst och blanda i salt och socker.


Häll sedan degvätskan i mjöl gropen och rör in med händerna mjölet. OBS OBS OBS. Gör inte missen som mig och häll i all degvätska! Den smet över mjölkanterna och försökte sticka ner i vasken! Panik utbröt men med snabba rörelser så blev det tillslut en deg. pjuh!


Ner i bunke för att jäsa! Låt jäsa 45minuter och slå sedan ner degen och låt jäsa 30minuter till!


Nu börjar det likna något! Ta upp degen och dela i 30 delar och rulla små bollar av.


Klipp ett kryss i bullarna och lägg på plåt och låt jäsa 30minuter under bakduk. Sätt på ugnen på 225grader!


Strax innan de ska in i ugnen pensla med ägg och strö på vallmofröna! In i ugnen 8-10 minuter! Ät med smör och ost! :D vi åt även en hallonsmoothie till! Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0