Dagens middag, Regnbågens köttfärspiroger!



Regnbågens piroger, dvs. mitt fritids som litens recept! Kanon goda och väldigt matiga! Perfekt som matlådor och att ha i frysen vid dagar man inte orkar laga mat! Receptet nedan blir 8 stycken piroger.

Regnbågens köttfärspiroger 449kcal per portion

200 g Sallad
24 msk Lätt creme fraiche
0,5 pkt Jäst
3 dl Lätt mjölk
3 msk Olja
2 tsk Salt
2 Ägg
9 dl Vetemjöl
300 g Blandfärs
70 g Gullök
1 msk Olja
1 klyfta Vitlök
3 msk Tomatpure
1,5 tsk Salt
0,5 tsk Peppar
2 tsk Oregano
1 dl Vatten


Gör först köttfärsfyllningen så den hinner svalna innan den skall läggas på degen. Fräs färsen, lök, vitlök, puré, vatten och kryddor tillsammans. Låt svalna.


Börja då med degen. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt och lös upp jästen i den. Blanda i salt, ägg, olja och tillsist mjölet. Låt jäsa under duk i 30minuter.


Dela degen i 8 delar och baka ut rundlar med diameter 15cm ungefär. Lägg en klick köttfärsröra och vik ihop och nyp igen. Låt jäsa ytterligare 30minuter under duk.


Sätt ugnen på 225grader och pensla pirogerna med ägg och sätt sedan in dem i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de blivit gyllenbruna! GÖTT! Servera med sallad och cremefraichen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0