Dagens lunch, Spenatsoppa med ägg!



Dagens lunch är krämig och god och går snabbt att göra! :P vilket alltid går hem hos mig :P långkok till lunch är inte my cup of tea. Receptet nedan är för två personer.

Lunch: Spenatsoppa med ägg 366kcalper portion

200 g Spenat
2 Ägg
1 msk Flytande margarin
0,5 l Vatten
1 Buljongtärning
1,5 msk Vetemjöl
1 dl Matlagningsgrädde
2 Husman
10 g Bregott mellan
2 skiva Ost 26%


Fram med grejjorna! Jag använder mig av fryst hackad spenat. Perfekt att alltid ha hemma!


Smält smöret i kastrullen blanda i mjölet och vispa till en redning, häll sedan i lite vatten och vispa ut redningen. Häll sdean på resten av vattnet och buljongtärningen. Koka två ägg hårt.


När katrullen fått upp lite värme häll i den frysta spenaten.


Ungefär så här ser det ut när spenaten smält. Ungefär nu är äggen klara och tas av plattan och skölj dem med kallt vatten så de svalnar.


När soppan kokat några minuter, ta av från plattan och kör en sväng med mixerstaven för att få en slät soppa. Dela äggen i två halvor och lägg i soppskålen och ät tillsammans med ett glas isvatten och en knäckemacka! GÖTT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0