Dagens middag, Enkel risotto med bacon och parmesan!



Risotto en favorit här hemma! Ikväll blev det en enkel risotto toppad med lite knaperstekt bacon och en liten kvist bladpersilja som låg hemma efter helgens festligheter! Receptet nedan är för 4 personer.

Enkel risotto med bacon och parmesan 505kcal per portion

3 dl Aborioris
8 dl Vatten
100 g Gul lök
2 tsk Margarin
2 Buljongtärningar
140 g Bacon
120 g Parmesan

Gör så här: Koka upp vattnet med buljongtärningarna så det löses upp. Fin hacka löken och fräs i margarinet i en till kastrull. När löken blivit mjuk och lite genomskinlig tillsätt aborioriset och låt fräsa ca 1 minut. Börja därefter att tillsätta buljong vattnet pö om pö under omrörning i ca 20-25minuter tills risotton är klar. När du är nöjd med konsistensen ta av den från plattan och rör ner den rivna parmesanen. Stek baconet i sitt eget fett och låt rinna av. Strö det därefter över risotton och käka BUMS! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0